27 Ağustos 2012 Pazartesi

Galatasaray 3-3 Beşiktaş

Direk penaltı konusunda girelim.Yakından uzaktan alakası yok bu konuda gıkım çıkmaz,ama ne hikmetse Beşiktaşlılar bu kadar isyan etmiyor, Fenerliler isyan ediyor sanki 3 puanı kaybeden takım gibi .Ne oluyor ya,hayırdır?Birden adalet bekçisi kesildiler başımıza,her site en çok penaltı çalınan takım kim istatistlikleri felan.Kimse Batuhan bakmıyor 4 dakika yerde yatıyor,4 saniyede ayağa kalkıp sahaya giriyor,koşmaya başlıyor.Hadi konuşsa ya o adelet bekçileri.(burada asla şike olayından bahsetmiyorum Fener için)

Neyse maça geçecek olursak,maç baştan kopacakken iki takım ve hakeminde hatalarıyla berabere bitti.Bir kere şunu söyleyeyim.Beşiktaş transfer yapmazsa verip vereceği bana göre bu.Daha ne olur;iki stoper arasındaki uyum sorunu düzelir,Almedia gitmeyi kafasından çıkarırsa o gelir oynar,Cenk böyle absürd hatalar yapmaz.Beşiktaş'ta öyle yetenekli ayak yok.Sen şimdi gidip Veli'den Selçuk'un yaptığı işi bekleyemezsin.Yapıp yapacağı iş bu.Dün maçın ikinci yarı Beşiktaş'a dönmesinin tek olayı buydu.Veli,Fernandes,Olcay,Holosko gibi adamların ileride rakibi boğması.Zaten Galatasaray'ı bitirmenin tek yolu bu.Kadrona,kalitene güveniyorsan.Basacaksın,top defansın ayağına geldiği an orada boğacaksın.Dün  bunu Beşiktaş yaparken onlara yardımcı oldu aslında Galatasaray.Melo'nun sıfır profosyenellikle tatilde yan gelip yatması ve ancak 45 dakika çıkarabilmesi buna bağlı olarakta Emre'nin Kasımpaşa maçında olduğu gibi ortaya geçmesi oldu.Doğru bir düşünce değildi bu bence.Evet Emre o mevkide oynamaya başlamış olabilir,o bölgeye ısınmayada ama bu maçı kaldıracak gelişmeye o mevki için henüz göstermiş değil.Nitekim zaten oraya Veli,Olcay,Fernandes yapınca 3. gol geldi Beşiktaş için bence dümeni ikinci yarı Beşiktaş'a çeviren hata bu oldu.




Galatasaray için bence iyi bir uyarı oldu.Takıma acilen Melo'nun ısınması lazım,kondisyonunu oldukça geliştirmesi lazım.Maç içinde gene derin topları yaptı bazen ama asıl istenilen o kora kor mücadeleyi gösteremiyor.Kendine güvenemiyor çünkü.Galatasaray'ın şu an bir tık daha yukarı çıkmasını sağlayacak iki oyuncunun acilen hem maç temposunu yükseltmesi hem de kondisyonlarını baya iyi bir şekilde geliştirmesi lazım.O oyuncularda Melo ve Hamit.Hamit'in tek yapması gereken bence bu çünkü kalitesini daha 30.saniyede attığı pasta gösterdi zaten.Amrabat'a değinmek istiyorum birazda.Ondan beklenen çizgiye inmesi ve içeri kat etmesi ama dün öyle vurdumduymaz oynadı ki adam gibi orta bile açmadı,açamadı.Takım sistemine ayak uydurması lazım.Diğer değinilecek konu yenen basit goller.Aslında bu da Melo'nun takıma katılması ile bağlı.Melo orta saha için değişilmez geçen sene ki performansı ile aynı zamanda defans içinde bir emniyet sibobu.Defans içinde konuşalım.Ujfa sezona iyi girmedi ağır kalıyor,yaşından ötürü olduğu bence belli gibi.Dany olsa belki 3.gol yenmeyebilirdi daha önce oraya gelebilirdi,topu engelleyebilirdi.

Umut'a saygılar,sevgiler diyorum.Bu kadar fit adam olamaz.O kadar fit ve öyle bir atlet ki koşu zamanı presi geçtim,iki boy üstte kafa topuna çıkıyor.Bu adam bu senenin Kuyt ile birlikte en iyisi olacak.

Dersler iyi şekilde çıkmalı bu maçta biz artık sadece ligde yarışmıyoruz,Avrupa için daha dikkatli olunmalı,daha çabuk toparlanmalı.

2 yorum:

  1. Tabi ki de Fenerbahçeliler isyan edecek. Başka kimin isyan etmesini bekliyordun ki? Kim ne derse desin Beşiktaş bu sene zaten kendi seviyesine göre kalbur üstü bir takım konumunda, dün 2 puanı kaybetmiş olsalar da aslında genel olarak 1 puanı kazandılar. Şampiyonluk yarışında çekişecek 2 takım konumunda Fenerbahçe ve Galatasaray. Rakibinin haksız bir şekilde penaltı kazanıp puan almasına da haklı bir şekilde isyan edecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yazarken açıklık getirememişim.Benim kastettiğim Fenerliler kısmı her olaydan sonra bunlar hep böyle yapıyor,zaten geçmiştede böylelerdi diyen insanlaraydı.Gerçekten futbolla ilgilenip,gerçekten şampiyonluğu,takımı düşününleri kastetmiyorum.Çünkü bu insanların işi gücü eleştirmek,adam karalamak lafım onlarıydı yanlış anlaşılmasın

      Sil