18 Ağustos 2012 Cumartesi

NBA Sezon Öncesi Değerlendirmesi - Kuzeybatı Grubu


Denver Nuggets

Magic, Lakers ve 76ers ile girdiği 4'lü takas sonucunda, Aaron Afflalo ve  Al Harrington'u Magic'e verip, Iguodala'yı alan Nuggets, Chris Andersen ve Rudy Fernandez ile de yollarını ayırdı. Ayrıca Minnesota'dan Almanya doğumlu forvet Anthony Randolph kadroya dahil edildi. Geçen sezon play-off ilk turunda Lakers'a 4-3'le elenmişlerdi. Koç George Karl 2004'te göreve geldiğinden bu yana her sene grubunda 1. ya da 2. olarak play-offlara kalmasına karşın 2008-09 sezonundaki konferans finali dışında henüz ilk turu geçme başarısını da gösteremediler. Bu sezon da geçen sezonun üstüne pek koyamamaları nedeniyle benzer bir performans bekliyorum.  


Minnesota Timberwolves

2003'teki konferans 1.liğinden bu yana play-offlara giremeyen Wolves bu sene de patlamayı yapamazsa 3-4 sezon daha diplerden çıkamayacak gibi. Yüksek serbest atış yüzdesiyle tanınan Luke Ridnour, 5 sezondur Portland'da başarılı bir çizgi yakalayan Brandon Roy, Utah'ta yıldızlaşan ve geçtiğimiz sezonu CSKA'da geçiren Kirilenko, yeni Garnett gözüyle bakılan Kevin Love ve başarılı Avrupa kariyerinin ardından geçen sezon bu grafiği tekrarlayan 26 yaşındaki Sırp center Nikola Pekovic. Bu beşli iyi bir uyum yakalar, Greg Stiemmsma, Chase Buddinger, JJ Barea gibi isimler de gerekli katkıyı sağlarsa Wolves'u belki bu sezon play-offlarda görebiliriz.


Portland Trail Blazers

 Portland da benim bu sezon için beklentilerimi düşük tuttuğum takımlar arasında. Geçen sezon 11. sırada kapatmışlardı konferansı. Raymond Felton ve Jamal Crawford gibi geçen sezonun önemli isimlerinin yanı sıra rotasyanda süre alan Kurt Thomas ve Joel Pryzbilla da takımdan ayrıldı. Buna karşınsa kadroya Ronnie Price, Sasha Pavlovic gibi NBA'de bekleneni veremeyen oyuncular ve Avrupa basketbolundan Joel Freeland ile Victor Claver katıldı. Sezon sonunda Portland adına tek beklentim 13-14-15 numaradan birini almaları.


Oklahoma City Thunder

Geçtiğimiz sezonun NBA finalisti Thunder bu sezon çok da önemli olmasa da kan kaybeden takımlardan. Derek Fisher, Royal Ivey ve Nazr Mohammed ile yollar ayrıldı. Hasheem Tabeet, Daniel Orton gibi beklentileri karşılayamayan isimlerle anlaşan Thunder'da Eric Maynor'ın sakatlığının lig başlayana kadar geçmesi bekleniyor. Kevin Durant, Westbrook ve Serge Ibaka'nın Olimpiyat performansları Thunder adına bu sezon da umut verici etmenlerden. Bir final daha gelir mi bilmiyorum ama Konferans finali için hayli iddialılar.

Utah Jazz

5 sezondur play-offta ilk turdan ilerisine gidemeyen Jazz, Kirilenko-Williams-Boozer 3'lüsünü de bozduğundan beri parkede de beklenen performansı gösteremiyor. Mehmet Okur'dan sonra şimdi de Enes Kanter'i kadrolarında bulunduruyorlar. Josh Howard'la kontrat yenileme uğraşında olan Utah Jazz, Deron Williams'ın boşluğunu Raja Bell ve Jamaal Tinsley ile dolduramayınca, Clippers'tan Mo Williams ve Randy Foye ile anlaşma sağladı. Ayrıca Devin Harris ve CJ Miles ile de yollar ayrıldı. Genel olarak ortalama düzeyde bir kadrosu bulunan Utah Jazz içinde 10. sırayı beklenti olarak görüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder