17 Ağustos 2012 Cuma

NBA Sezon Öncesi Değerlendirmesi - Merkez Grubu

Chicago Bulls

Tahmin edersiniz ki Bulls'u değerlendirirken Derrick Rose'dan başlayacağım. Geçen sezon play-off ilk turunda 76ers ile yapılan karşılaşmada sakatlanmış ve o olmadan Bulls Philadephia'ya boyun eğmişti. Mayıs ayında kulüp doktoru Brian Cole, Rose'un normal sezona yetişmesinin mümkün olmadığını, hatta Chicago katıldığı takdirde play-offlara bile yetişemeyebileceğini bildirdi.

Chicago Bulls bu sezon ilk 5'ini muhafaza etse de (Derrick Rose dışında), benchin neredeyse tamamını sattı. Ömer Aşık ve John Lucas maddi durumlardan dolayı serbest kaldı. Kyle Korver Hawks'a giderken, Ronnie Brewer Knicks ve CJ Watson da Nets ile anlaştı. Draft hakkını geçen sezon Atlanta'da başarılı bir grafik yakalayan Jeff Teague'nin kardeşi point-guard Marquis Teague'den yana kullanan Chicago Bulls, öncelikle eski günlerini aratan forvet Radmanovic ile anlaştı. Watson ve Lucas'ın gidişi, Rose'un da sakatlığıyla 1 numarasız kalınca, eski oyuncusu Kirk Hinrich ile sözleşme imzalandı. Daha sonra 2 sezondur New Orleans'da sayı ortalaması olarak çift haneleri yakalayan shooting-guard Marco Belinelli, ve smaç yarışmalarıyla tanınan sempatik Nate Robinson takıma katıldı. Ömer'in benchteki yerini ise bu sezon Nazr Mohammed alacak. Genel olarak gidenlerin yeri dolmuş gözüküyor, Derrick Rose'suz oynamaya alışırsa Chicago bu sezon 1.turdan öteye de gidebilir rahatlıkla.

Cleveland Cavaliers 

Lebron James'li kadroyla yakaladığı %74 yüzdeli 2009-10 sezonundan sonra James'in gidişiyle bu rakam 2 sezondur %22 ve %31'de kalmıştı. Çaylak Kyrie Irving takımın en skoreri konumunda. Antawn Jamison'un Lakers'a gdişi ve Anthony Parker'ın da emekli olmasıyla takımdaki derinlik iyice kayboldu. Ayrıca geçen sezon pek forma şansı bulamayan DJ Kennedy Grizzlies'e ve bilindiği üzere milli basketbolcu Semih Erden de Anadolu Efes'e gitti. Golden State'de başarılı 3 sezonun ardından, Dallas'a giden, ancak burada beğenilmeyip D-Leeagu'e yollanan, guard Azubuike draft edildi. En göze batan transferleri ise Memphis'ten Jeremy Pargo ve Jazz'dan CJ Miles. Ayakları çabuk topla oynamayı ve penetreyi seven guardlar üzerine kurulu bir oyun sistemini oturtacaklardır. Geçen sezondan daha iyi, ama genel olarak kötü bir sezon geçireceklerini tahmin ediyorum.

Indiana Pacers

Geçen sezon konferans yarı finaline kadar yükselen Pacers ilk 5'inden yalnızca Darren Collinson'u yolladı. Bobcats'den genç guard DJ Augustin, Nets'de geçen sezon 6. adam rolünü iyi üstlenen Gerald Green ve Dallas'ta geçen sezon iyi sayılacak bir süre alan Fransız forvet Ian Mahinmi ile anlaşıldı. Kadro muhafaza edildiği için, geçen sezonki başarının tekrardan gelebileceği düşünülebilir ancak geçen sezon maç sayısının azlığı da bu başarıda etkili olmuş olabilir. Kadro muhafaza edildi ancak şu da bir gerçek ki, üstüne de bir şey konulmadı. Sezon başlayınca daha sağlıklı yorum yapmak mümkün.

Milwaukee Bucks


Geride bıraktığımız sezonu konferans 9.su olarak, Philadelphia'nın 4 galibiyet gerisinde kapatmışlardı. İlk 5'ten Carlos Delfino'yu ve %66'lık 3lük yüzdesiyle inanılmazı başaran Shaun Livingston'ı Dalembert'i alırken Rockets'a gönderdi. Drafttan forvet John Henson ve guard Daron Lamb'i seçen Bucks, Portland'tan da Joel Pryzbilla ile anlaşma sağladı. Milli basketbolcumuz Ersan İlyasova geçen sezon 13.0 sayı ve 8.8 ribaund ortalamasıyla başarılı bir sezon geçirmişti. Aynı başarının katlayarak devamını diliyoruz. Ancak pek tabi ki Bucks'ın başarısındaki en büyük etken NBA'de henüz 4. sezonunu geçiren 22 yaşındaki Brandon Jennings.


Detroit Pistons

Ve evet geldik papyonumuzu bir kenara bırakıp duygularımızla yazmaya. 2000-2007 arasındaki efsane Pistons kadrosu çocukluğumdan beri NBA'de bir takıma gönül vermemi sağlamıştı. Billups-Hamilton-Tayshaun-Rasheed-Ben Wallace 5lisi küçüklüğümde bana basketbolu sevdirmişti. Tabi bir de Mehmet Okur faktörü vardı. Son 5 senedir ise o yılları özlettirircesine bir basketbol var karşımızda. T-Mac de geldi, Ben Gordon da, amao ivme yakalanamadı bir türlü. Geçen seneyi de gruplarında 4., konferansta 10. olarak tamamlamışlardı. 


Geçen sezon draft edilen Brandon Knight, Rodney Stuckey ile iyi bir ikili oluşturdu. Bu iki genç isme uyum sağlayacak tecrübeli 3-4-5 numaralar Pistons'ı geçmişine döndürebilir. Kaptan Tayshaun Prince 3 numara için en ideal örnek. Ancak Billups-Hamilton ikilisi yok artık ve sorumluluklarını biraz daha arttırması gerekiyor. Ayrıca henüz 22 yaşında olan Greg Monroe pota altında gelecekte büyük bir yıldız olacağının sinyallerini verdi. Jason Maxiell, Ben Wallace ve Charlie Villanueva gibi tecrübeli isimler de kadroda. 24 yaşındaki Austin Daye de 3 numara için Prince'e iyi bir rotasyon oluşturuyor. Forvet Khris Middleton,  yine forvet Kyle Singler ve center Andre Drummond beklentilerin yüksek olduğu genç isimler. Özellikle Kyle Singler kolej kariyerinde çok başarılı bir oyuncuydu NBA'e uyum sağlaması durumunda bu önümüzdeki sezondan itibaren takıma büyük katkısı olabilir.

Kadrodan ayrılan tek isim Ben Gordon. Gordon'un yerini ise yıllardır istikrarlı skorer Corey Maggette alacak. 7 senelik  parlak dönemin ardından gelen değişim süreci ve 5 senelik bir çöküş. Ben o parlak başlangıcın bu sene başlayacağına inanıyorum. Ya da duygularım buna inanmaya teşvik ediyor beni. Knight, Stuckey, Monroe, Singler gibi kaliteli genç isimler ve Maggette, Prince, Maxiell gibi tecrübeliler. Bu kadro geçen sezon başarılı olmasa da yabana atılmamalı. Başarı dileğiyle...   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder