24 Ağustos 2012 Cuma

Bisikletin Efsanesine Büyük Şok!


USADA'dan yapılan açıklamaya göre, kendine yöneltilen doping suçlamalarını kabul etmediğini ve ajansla artık mücadele etmeme kararı aldığını açıklayan ABD'li bisikletçinin 1 Ağustos 1998'den bu yana elde ettiği bütün başarılarla, 1999 ile 2005 yılları arasındaki 7 Fransa Bisiklet Turu şampiyonlukları silindi ve sporcu, ömür boyu pistlerden men edildi.

USADA, 1999 yılından bu yana takibe aldığı Armstrong'un performans artırıcı ilaçlar kullandığını iddia etmiş, sporcu da suçlamaların durdurulması için federal mahkemeye başvurmuş, ancak bunu engelleyememişti.

40 yaşındaki Armstrong geçen yıl bisiklet sporu kariyerine son vermişti. USADA, Armstrong'un kararının, doping kullandığına dair bir itiraf olduğunu savunmuştu.

Bisiklet sporu hakkında pek bir bilgim yok, ama benim gibi ilgilenmeyen herkese bisikletten kimi tanırsın diye sorduklarında "Lance Armstrong" cevabını almaları muhtemeldi. Çok bilinçli bir yorum yapamıyorum konuyu pek anlamadığım için ancak 10 sene önce kullanılan dopingin şimdi su yüzüne çıkıyor olması bana "tuhaf" geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder