27 Ağustos 2012 Pazartesi

Son Alex: Özer Hurmacı




Özer Hurmacı bu takıma geldiğinde yıldız oyuncu olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Hırslı ve dayanıklı yapısı, korkak olmayan futbolu, pas yeteneği ve futbol zekasıyla dikkat çekiyordu. "Alex giderse görevini devralacak kişi belli, hem de Türk" deniyordu.

Ancak öyle olmadı, geldiği gibi sakatlandı ve ayağında bir platin parçasıyla oynamak zorunda kaldı. Büyük takımda oynayabilecek karakteri yakalayamadan  yaşadığı sakatlığın üstüne bir de hiç deneyimli olmadığı bir mevkide, 4-4-1-1'in sağında hatta ve hatta zaman zaman solunda oynadı.

Dinamik ve sık pas yapma felsefesine sahip bir oyuncuyu çizgiye sıkıştırırsanız ondan yararlanamazsınız. Oynadığı maçlarda devre arası ve maç sonrası istatistiklerine baktığınız zaman takımda hatta maçta en çok koşan ismin Özer olduğunu görürsünüz. Ancak winger koşusunu yapmasını bilmediği için genelde bu koşu miktarı "boş koşu" olarak sağ çizgiye sıkıştı. Kanattaki bir oyuncunun orta alandaki bir oyuncuya göre görüş alanı, pas yapısı ve hareket alanı da daha dar olduğu için Ankaraspor'da gördüğümüz üstün vizyonu ve pas yeteneğini de sergileyemedi.


Hal böyle olunca çokça eleştirildi, tepki aldı, zaman zaman yuhalandı. Bir düşünsenize, sakatsınız, ayağınızda bir demir parçası var, istemediğiniz ve kendinizi gösteremediğiniz bir mevkide oynatılıyorsunuz, taraftar destek olmuyor, medya üstünüze geliyor. Bu psikolojiye sahip bir oyuncunun oynadığı her maçta hala iyi de oynasa kötü de oynasa terinin son damlasına kadar koşup mücadele etmesi bana kalırsa takdire şayan bir durum.

Yeni oluşan 4-3-3'lü sistemde ise Mehmet Topal - Selçuk Şahin ikilisinin önünde (ya da Topal, Topuz, Selçuk, Baroni dörtlüsünden oluşacak biri ikilinin önünde) denenmeliydi. O bölgedeki dinamik ve yaratıcı oyuncu boşluğunu doldurabilirdi belki de. Yaratıcılığını tartışabilirsiniz Özer'in ancak yaratıcılık etrafında oynayan oyuncularla da ilgilidir.

Sözleşmesi feshedileceğine yaşı da henüz 25 olan Özer'in hiç olmazsa yarım sezon daha bu yeni oluşan dinamik sistemde denenmesi görüşündeydim. Bana kalırsa bu olay Fenerbahçe için bir kayıptır.

Kasımpaşa ile transferi gündemde, muhtemelen gerçekleşecektir. Kendisine Kasımpaşaspor'da başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder