20 Ağustos 2012 Pazartesi

NBA Sezon Öncesi Değerlendirmesi - Güneydoğu Grubu



Atlanta Hawks

Geçtiğimiz sezonu play-off ilk turunda Celtics'e elenerek kapatan Hawks, kadrosunda önemli değişikliklere gitti. Willie Green Clippers'a, Kirk Hinrich ve Radmanovic Bulls'a, normal sezonda ve play-offta takımda en çok süre alan ve en yüksek sayı ortalamasına sahip isim olan Joe Johnson ve Jerry Stackhouse Nets'e, Marvin Williams da Jazz'e gitti. Ayrıca T-Mac, Eric Dampier ve Jannero Pargo şu an için free-agent konumunda olan isimler. 


Joe Johnson Nets'e giderken karşılığında shooting guard Anthony Morrow ve DeShawn Stevenson,  forvet Jordan Williams ile center Johan Petro geldi. Marvin Williams'ın Utah'a gidişi sırasında ise Devin Harris kadroya dahil edildi. Ayrıca 76ers'dan yine point-guard Louis Williams alındı. Hawks'ın pota altına en az 1 transfer daha yapması gerek ki play-offlarda en azından bir yarı final şansları olsun. Aksi taktirde gene ilk turda elenmeleri, hatta ve hatta 9. sırayı alıp play-off dışında kalmaları da muhtemel gözüküyor.

Charlotte Bobcats

2004 yılında kurulan Bobcats tarihinde gördüğü tek play-offta ilk turda süpürülmüştü. Ancak ne ver ki geçen sezon gösterdikleri performans adeta acınasıydı. 7 galibiyet 59 mağlubiyet sonucunda yakalanan 0.106 lık galibiyet yüzdesi ile NBA tarihine geçtiler. Bir çok oyuncusunun kontratı biten ve henüz yenilemeyen Bobcats'te üstelik Maggette de Pistons'a gitti. DJ Augustin de Pacers'ın yolunu tuttu. Bulls'tan ayrıldıktan sonra Detroit'te kendini bir türlü bulamayan Ben Gordon'la anlaşan Bobcats, Lakers'tan Ramon Sessions ve Mavs'ten de Brendan Haywood ile sözleşme imzaladı. Forvet pozisyonundaki Moon, Najera, DJ White ya da Derrick Brown ile yeniden anlaşmayacaklarsa 3 numara, Gerald Henderson'un geçen sezon guard mevkiindeki üstün performansını da göz önüne alacak olursak 2 çaylak oyuncu, Micheal Kidd ve Jeffery Taylor'a kalacak gibi. Her ihtimalde geçen sezon ki performanslarını aşacaklarını düşünsem de 13. sıranın üstüne çıkacaklarını sanmıyorum.


Miami Heat

Ve evet geldik san şampiyon Miami'ye. Kadrolarından neredeyse Ronney Turiaf dışında -ki o da geçen sezon 5i ilk 5te olmak üzere yalnızca 13 maçta forma giydi- oyuncu göndermediler. Üstüne bir de Ray Allen ve Rashard Lewis gibi direkt ilk 5 oyuncuları alındı. Allen'ın gelişiyle Wade'i muhtemelen 1 numarada göreceğiz. Ayrıca Lewis benchte mi oturacak yoksa Joel Anthony kenara alınıp Bosh 5e kaydırılıp power forvet pozisyonunda mı sahada yer alacak, daha Udonis Haslem, Mike Miller Mario Chalmers gibi isimler de var bu kadroda. Fazla söze gerek yok, derinliği olan, kalitesi belli, bırakın tek bir oyuncuya bağımlılığı 2-3 isme dahi bağlı kalmadan mücadele edebilecek bir kadroya sahip Spoelstra. Hedef de beklenti de geçen sezonki gibi şampiyonluk.


Orlando Magic

Orlanda sezonun en çok kan kaybeden takımlarından. Gidenlere şöyle bir göz atacak olursak: Dwight Howard, Chris Duhon, Earl Clark (Lakers), Daniel Orton (Thunder), Jason Richardson (Philadephia), Ryan Anderson ( Hornets). Howard, Richardson ve Anderson zaten ilk 5in değişmezlerindendi. Duhon da rotasyonun önemli bir parçasıydı. Tabiki bu kadar sert eleştirmek yanlış, ortada bir anda patlayan bir Jeremy Lin örneği var ama ben Eyenga, Vucevic, Gustavo Ayon gibi transferleri gidenlerle kıyasladığımda dikkate bile alamıyorum. Aaron Afflalo Jason Richardson'ın, Al Harrington da Ryan Anderson'ın yerini ne kadar doldurabilir soru işareti. Aslında iyi sayılabilecek bir ilk 5e (Jameer Nelson-Afflalo-Hido-Al Harrington-Glen Davis), Quentin Richardson'ın da Magic kariyerini göz önüne aldığımızda, JJ Reddick dışında benchten katkı sağlayabileceğini inandığım oyuncu olmayışı beni Magic'in play-offlar dışında kalacağı görüşüne itiyor. 


Washington Wizards

Bobcats'in olağanüstü gayretinin de etkisiyle geçen sezonu 14. sırada tamamlayan Wizards, Rashard Lewis'in boşluğunu Trevor Ariza ile doldurmaya çalışıyor. Andre Blatche, Maurice Evans, Brian Cook gibi isimleri serbest bıraktılar. Pacers'tan genç guard AJ Price ve Hornets'tan Emeka Okafor takıma katıldı. Yeni Arenas olma yolunda ilerleyen John Wall önderliğinde, Ariza'nın 3 numaradaki katkısı ve Okafor-Nene ikilisinin pota altı gayretini izleyeceğiz bu sezon Washington adına. Ancak bu gayretin dirençli olmayacağı kanaatindeyim. Bobcats'le çekişerek sezonu geçirirler. Wizards adına tek dileğim John Wall gibi bir yeteneğin ileriki senelerde kendini daha fazla göstereceği bir takıma gitmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder