19 Ağustos 2012 Pazar

At topu taca!



Olay gayet basit aslında, yerde biri yatar topu taca atarsın, fair-play gereğiymiş. Fair-play ne demek? Kelime anlamı değil amaç olarak ne demek? Rakibe saygı. Uefa'nın da sloganı bu, respect! Yani, saygı.

Peki, rakibi yerde diye topu taca atmak saygı oluyor da, kendini yere atıp rakip takımın gollük atağını fair-play başlığı altında engellemeye çalışmak saygısızlık olmuyor mu?

Çözümü ne mi? Olay tamamen hakemin insiyatifine bırakılacak. Fair-play gereği topu taca atmak diye bir şey olmayacak. Eğer maçın hakemi pozisyonda sporcu sağlığının tehlikede olduğunu düşünüyorsa, durduracak maçı, düşünmüyorsa devam ettirecek.

Bugün kü Elazığspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olay tamamen bir futbol doğrusudur. Ben kesinlikle Bülent Ertuğrul'un kendini yere attığını düşünmüyorum. Top yakın mesafeden suratına geldi yerde kalması normal bir durum. Ancak pozisyon gereği yerde kalan bir oyuncu yüzden gollük pozisyonu yarıda kesmek -ki gol de oldu pozisyon- benim fair play anlayışıma uymuyor.

Böyle bir uygulama sayesinde ayrıca yere yatıp rakip atağı kesme ve oyunu soğutma gibi faaliyetlerin de azalacağı kanaatindeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder