23 Ağustos 2012 Perşembe

El Clasico!



Supercopa de Espana, El Clasico'nun son durağı oluyor. Mou mücadele ettikleri 4 kupa ( Lig, Şampiyonlar Ligi, Copa del Rey) arasındaki en önemsiz kupanın Süper Kupa olduğunu söyleyerek bir yandan realistliğini gösterirken diğer yandan da taraftarlara "Yenilirsek üzülmeyin biz önemsemiyorduk zaten." imajını yerleştirmeye çalışıyor. Tıpkı Aykut Kocaman'ın Galatasaray maçından sonra "Sezon öncesi takımı deneme açısından güzel bir maç oldu." demesi gibi. Derbi derbidir, Fenerbahçe-Galatasaray, Real Madrid-Barcelona Çayır Kupası'nda da karşılaşsa önemi büyüktür taraftarlar için.

Son şampiyon Real Madrid transfer yapmazken Barca, Valencia'dan sol bek Jordi Alba ve Arsenal'den orta saha Alex Song'u kadrosuna kattı. Song henüz imza attığı için bugün başlaması beklenmiyor ancak Jordi Alba maça ilk 11 de sahaya çıkacak gibi duruyor. Tito Vilanova, Pep'in yardımcısı olduğu için Barca taktiksel anlamda sıkıntı yaşayacakmış gibi durmuyor ki ilk maçta Real Sociedad karşısında da gösterdiler bunu. 

Real Madrid ezbere bildiğimiz klasik kadrosuyla yine 4-2-3-1 düzeniyle sahada olacaktır. Pepe'nin sakatlığı nedeniyle Albiol sahaya çıkacak gibi. Pepe fizik gücüyle ön planda olan bir oyuncuydu, Raul Albiol ise tekniğiyle, bu yüzden savunmada taktiksel anlamda sorun yaşanabilir Madrid adına. 

Çok fazla konuşulacak bir şey yok. El Clasicolar sürprizlerle dolu olabiliyor. Ancak Mou'nun maçtan önceki açıklamaları, ligin ilk haftası sonrasındaki moral ve form durumu ile 180 dakikalık bir maçın 90 dakikalık ilk bölümü olması sebebiyle Barcelona'nın tek farklı galibiyetini bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder