14 Ağustos 2012 Salı

NBA Sezon Öncesi Değerlendirmesi - Atlantik Grubu

Evet değerli okurlar blogumuzun ilk yazısını yazıyor olmaktan büyük bir onur duymaktayım. Daha önce diğer yazar arkadaşım Dorukcan Duyan ile birlikte Football is Not A Game blogunda yazıyorduk, üniversite sınavı sebebiyle verdiğimiz ara sonrası yeni bir blogdan devam etmeyi kendimize daha uygun görmüş bulunmaktayız.

Doğu ve Batı sırasıyla olmak üzere grup grup takımları sezon öncesi inceleyeceğiz. İlk olarak Doğu'dan Atlantik Grubu.

Boston Celtics

Geçen sezon Doğu Konferans'ı finalinde 4-3 ile Miami'ye elenen Celtics kadrosunda aman aman değişikliğe gitmeyen takımlardan. İdeal 5'inden Ray Allen'ı Miami'ye kaptıran Celtics, 2 numaradaki bu boşluğu Dallas'tan Jason Terry ile doldurma peşinde. Terry'nin Rondo-Pierce-Garnett üçlüsü ile yakalayacağı uyum Boston'un bu sezonki performansını belirleyecek olan en önemli faktör. Jared Sullinger ise çaylaklar arasında beklentilerin yüksek olduğu bir isim. Muhtemelen grubun lideri olacaktır. Hedef pek tabi ki şampiyonluk...

Brooklyn Nets

4. kez isim değiştiren Nets sonunda Brooklyn'de karar kaldı. Geçen sezon grubunu %33 lük galibiyet yüzdesiyle (22-44) 5. sırada bitiren Nets 2001-2007 yılları arasındaki şaşaalı dönemini geri getirme peşinde. Öncelikle Dwight Howard ile ilgilenen Nets bu transferden sonuç alamayınca Atlanta'dan Joe Johnson ve Jerry Stackhouse ile kontrat imzaladı. Jordan Farmar, Anthony Morrow, Deshawn Stevenson gibi oyuncuları takımdan gönderen Nets, Deron Williams ile 5, Gerald Wallace ile 4, Kris Humphries ile 2 senelik kontrat yeniledi. Ayrıca 4 numara için Reggie Evans ve 1 numara için de CJ Watson ile sözleşme imzalandı. Bana kalırsa Brooklyn Nets'in en büyük eksiği 5 numarada Brook Lopez'e rotasyon oluşturacak tam bir centerın olmayışı.

New York Knicks

Geçen sezon grubu Celtics'in ardından 2. sırada bitiren Knicks ilk turda 4-1'le Miami'ye elenmişti. Geçen sezonun flaş ismi Jeremy Lin'i Houston'a ve Landry Fields'ı Raptors'a kaptıran Knicks Novak ve JR Smith ile kontrat yeniledi. Free Agency olarak Jason Kidd, Ronnie Brewer, Pablo Prigioni ve bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen James White ile anlaşan Knicks, Houston'dan Marcus Camby'yi ; Toney Douglas, Josh Harrellson, Jerome Jordan ile birlikte 2014 ve 2015 ikinci tur draft hakları karşılığında, Portland'dan Raymond Felton ve Kurt Thomas'ı ise; Jared Jeffries, Dan Gadzuric, Kostas Papanikolaou ve Giorgios Printezis'in draft hakları ile birlikte 2016 2. tur draft hakları karşılığında satın aldı. Kidd-Smith-Carmelo-Amare-Camby 5'inin yanında benchte Felton, Chandler, Novak, Shumpert, Kurt gibi isimlerin olması New York Knicks'in bu sezonki gücünü gösteriyor. Bana göre Doğu'nun favorileri arasında.

Philadelphia 76ers

Geçtiğimiz sezon son sıradan play-offlara katılan ve sürpriz bir şekilde ilk turda Bulls'u eleyen Philadelphia Elton Brand'i Mavericks'e, Iguodala'yı Nuggets'a ve Louis Williams'ı Hawks'a kaptırırken, Nick Young, Royal Ivey ve Kwame Brown'un yanında; 76ers, Lakers, Magic ve Nuggets arasındaki 4lü takas sonrasında Andrew Bynum ve Jason Richardson ile kontrat imzaladı. Bu sezon bana kalırsa Philadelphia'nın performansını 1 ve 2 numaradaki rotasyon ve benchin katkısı etkileyecek.

Toronto Raptors

Geçen sezon Nets'in 1 galibiyet önünde grubu kapatan Raptors için bu sezon da pek parlak geçecekmiş gibi gözükmüyor. Genel olarak kadrosunu koruyan Toronto Knicks'ten Fields ve Rockets'tan Kyle Lowry ile anlaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder