23 Ağustos 2012 Perşembe

Asırlık Çınarın Çöküşü - Ankaragücü





Bugün UEFA'dan gelen son haber bütün futbolseverleri olduğu gibi beni de fazlasıyla üzdü. Bildiğiniz gibi Ahmet Gökçek yönetimi zamanında transfer edilen Roman Bednar 200 bin euroluk alacaklarının ödenmemesi sebebiyle UEFA'ya başvurmuş, UEFA da Ankaragücü'ne 18 Ağustos tarihine kadar süre tanımıştı. Para ödenmeyince de Ankaragücü'nün lige -6 puanla başlamasına karar verildi.

İşin kötü yanı ise Ankaragücü'nün UEFA'da aynı şekilde 2 dosyasının daha bulunması. Eğer 15 gün içerisinde bu paralar ödenmezse 6 puan daha silinecek ve eğer durum devam ederse de Ankaragücü küme düşürülecek.

Ankaragücü'nü sevin, ya da sevmeyin 100 yılı aşkın süredir Türk futbolunun içinde olan bir kulübün bugün böyle bir duruma düşmesi üzücü bir şey.  Yalnızca kendi çıkarları uğruna herhangi bir yönden herhangi bir olumsuz sıfatı bile yakıştıramadığım birkaç kişinin elini kolunu sallaya sallaya Türk futbolunun asırlık çınarını kesmesini ne aklım alıyor, ne de gururum kaldırıyor. Umarım en yakın zamanda gerekli para bulunur da Ankaragücü bu durumdan kurtulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder