20 Ağustos 2012 Pazartesi

NBA Sezon Öncesi Değerlendirmesi - Pasifik Grubu



Evet geldik NBA'deki son grubumuza;

Golden State Warriors

Başarısız bir sezon geçiren Warriors kadrosunu geliştirmekten ziyade, gidenlerin yerini doldurdu. Nate Robinson'ın yerine Jarrett Jack, Dorrel Wright'ın yerine de Carl Landry alındı. Ancak Golden State'in asıl sorununun 2 numara olduğu kanaatindeyim. Shooting guard görevini üstelenebilecek tek oyuncu şu anda Stephen Curry konumunda. Çaylak Kent Bazemore gerekli yardımı sağlayabilir mi tartışılır. Klay Tomphson ve Brandon Rush daha çok small-forvet konumuna alışkın isimler. Geçen sezonki performansa yakın bir performans bekliyorum açıkçası Warriors'dan.


Los Angeles Clippers

Clippers kadro açısından gerçekten de beğendiğim ve geçen sezon konferans yarı finalinde Spurs'e karşı süpürülmeyi hak etmediğini düşündüğüm bir takım. Randy Foye, Nick Young ve Mo Williams'ın gidişiyle birlikte Chaunsey Billups'ın da aşil tendonundaki sakatlık nedeniyle sezon başını kaçırabilecek olması guard mevkisinde sıkıntı yarattı. Buna karşın bu mevkiye yalnızca Willi Green ve Jamal Crawford'ın alınmış olması, bende teknik heyetin Billups konusunda olumlu bir rapor verdiği görüşünü doğuruyor. Nets'e gönderilen ve geçen sezon beklenen veremeyen Reggie Evans'ın yerine ise Ronny Turiaf ve Lamar Odom kadroya katıldı.(Meşhur 4lü takas sonucunda, önceki yazılardan takip edebilirsiniz.) Yine geçen sezon beklenen performansı sergileyememişti Kenyon Martin ve Billy Simmons. Şu an free agent konumundalar ve kontrat yenilemesi yapılacağını da düşünmüyorum. 3 numaraya Grant Hill'in katılması da bunu doğrular nitelikte. Deandre Jordan geçen sezon özellikle ribaundlarda büyük katkı sağladı ancak ben pota altının Blake Griffin-Lamar Odom ikilisine bırakılacağını düşünüyorum. Chauncey Billups'ın dönüşüne bağlı olarak belki 1 numarada Chris Paul'ü dinlendirecek bir oyuncu bulmada sıkıntı yaşarlar ancak ben gene de en az konferans yarı finali beklentisi içindeyim.


Los Angeles Lakers

Sezonun en flaş takımına geldi sıra. Gerçekten de efsane sayılabilecek bir kadro kurdular. Yine meşhur 4lü takas sonucunda Andrew Bynum Philadephia'ya, Josh McRoberts ve Christian Eyenga ise Magic'e gitti. Buna karşın Dallas'tan Darius Odom, Suns'tan Steve Nash, Magic'ten ise Dwight Howard, Earl Clark ve Chris Duhon alındı. Antawn Johnson ve Jodie Meeks ise free agent konumundan takıma dahil oldular. Nash 38 yaşında ve muhtemelen 1 sezon daha üst düzey bir şekilde performans sergileyecek. Daha Steve Blake ve Chris Duhon gibi iyi point-guardların da takımda olması, onun daha zinde kalmasını sağlayacaktır. Kobe geçen sezon yaklaşık 40 dakika ortalamayla oynamıştı. Kalan 7-8 dakikalık bölümde  genç Jodie Meeks'in vereceği katkı çok önemli. 3 numarada Metta World Peace-Antawn Jamison ikilisinin iyi seçenekler olduğu kanaatindeyim. 4 ve 5 numara şüphesi Gasol-Howard ikilisinin. Jordan Hill benchten katkı yapacak isim. Henüz kontrat yenilenmeyen Troy Murphy ile ise pota altı rotasyonu açısından sözleşme yenileneceği görüşündeyim.

Lakers bu sezonun benim için en büyük favorisi. Şampiyon olacakları kanaatindeyim.

Phoenix Suns   

 Senelerdir yaklaşık 10 asist ortalamasıyla oynayan bir guarda sahiplerdi. Bu çok büyük bir avantaj ve bu avantajı yitirdikleri ilk sene bu. Steve Nash karşılığında oyuncu almadılar ancak fazladan 2013'te 2, 2014 ve 2015'te ise birer draft hakkına sahip olacaklar. Hornets ve Wolves ile girdikleri 3lü takas sonucunda ise Hornets'e Robin Lopez ve Hakim Warrick gönderildi. Buna karşılık Jerome Dyson ve Wesley Johnson kadroya katıldı. Ronnie Price, Grant Hill, Josh Childress ve Aaron Brooks da kadrodan ayrılan isimler olurken Micheal Redd'in de bu isimlere eklenmesi gündemde. Rockets'tan alından Goran Dragic ve Sebastian Telfair, Nash'in boşluğunu doldurmaya çalışacak. 3 numara içinse Wolves'tan genç Micheal Beasley alındı ki bence bu sezon ki en iyi transferleri. Beasley'e yardımcı olması planlanan isim ise Brose Basket'ten PJ Tucker. Robin Lopez ve Hakim Warrick'in gidişiyle pota altı yalnızca Gortat ve Chaning Frye kalınca, Rockets'tan Scola ve Celtics'ten Jermaine O'neal ile anlaşma sağlandı. Asıl sorunun shooting guard mevkisinde olduğunu düşünsem de, Dragic ve Telfair'in de play-off için yeterli olmadığı kanaatindeyim.


Sacremento Kings

Sacramento için nasıl bir yorum yapmam gerektiğini bilemiyorum. Geçen sezon ki kadroya yalnızca James Johnson ve Aaron Brooks eklendi. Çok genç ve yetenekli isimler var kadroda. Rejenerasyon içindeler. Isiah Thomas, DeMarcus Cousins, Tyreke Evans gibi isimler 2-3 sene içinde bu takımı play-offlara taşıyabilir. Ancak şu an için Kings iyi bir sezon geçirecekmiş gibi durmuyor. 


Ve evet geldik NBA sezon öncelemesi incelememizin sonuna. Umarım sizleri memnun edebilmişizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder