4 Eylül 2012 Salı

Son Gün Transferleri


Bir kere bu kısıtlı zamanda bu  transferin yapılması bile önemli bence.İlgilenilen oyuncular Kolu Toure,Chivu gibi oyuncular çabucak anlaşılıp hemen takıma katmak kolay iş değil .Zaten Chivu işi olsaydı sezon başında olurdu diye düşünüyorum.Cris için her şey dışında şu an için en önemli sorun yaş gibi duruyor.Terim aslında Ujfa'dan defans için ne bekliyorsa  liderlikti,defans hattını toparlamaktı aynılarını Cris içinde isteyecektir.Zaten  Cris'i tercih etmesinin önemli nedenlerinden biride bunun olduğunu düşünüyorum işin tecrübe kısmı.Burada asıl amaç tabi Şampiyonlar Ligi olduğu için bakıldığında o açıdan gerçekten o tecrübeye fazlasıyla sahip bir oyuncu aldı Galatasaray.Ben bu transfere o kadar olumsuz bakmıyorum.Yaşı ilerlemiş olabilir oynayacak Ujfa'da çok genç değildi ve sezona iyi başlamamıştı.Tek sorun ki umarım olmaz uyum süreci uzun sürmez,çünkü takım zaten defans olarak bu sene sezona iyi girmedi birde bunun sancısını çekmez.



Meireles için transfer geç geldiğini söylemek gerekir öncelikle.Meireles hala aranan oyuncu mudur değil midir orası ayrı bir mevzu ama orta saha transferinin geç geldiği bu noktada önemli olan.Transfere gelince;takıma pas ve oyun konusunda belli bir hız katacağı kesin. Meireles'in en büyük özelliği ise bitmek bilmeyen enerjisi. Sürekli koşan dinamik yapısının yanında son vuruşlardaki yeteneğiyle de göze çarpıyor. Chelsea'de zaman zaman ileride oynasa da(Atletico maçında Ramires'e verilen görev gibi.) genelde merkezdeki savaşçı rolünü üstleniyordu. Orta sahada Mehmet Topal ile birlikte iyi bir ikili olacağı kanaatindeyim. Ancak savunmaya kanatlardan gerekli destek gelmediği takdirde kimse bu ikilinin yalnız başlarına takım savunmasını toparlamasını beklemesin.



Gökhan Süzen için Beşiktaş'ın tam kadro yapısını uygun bir oyuncu.Sahada savaşan bir oyuncu.Hem sol bek hem sol açık oynaması onu takım adına bana kalırsa önemli kılıyor. Drenthe transferini maliyet ve forvet ihtiyacı sebebiyle veto etmişti Samet Aybaba. Ancak yerli bir Drenthe alındı yine de. Uğur Boral ile arkalı önlü oynadığı takdirde rakiplerinin sağ kanatlarına zor anlar yaşatacaktır bu ikili çünkü ikisi de ileri-geri gidip gelebilen ve her iki alanda da başarılı olabilen oyuncular. Bu transferle Olcay Şahan 4-4-1-1 düzenindeki forvet arkasına geçerek daha verimli hale gelebilir. Şu an Beşiktaş için tek sorun forvet transferinin belirsizliği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder