7 Eylül 2012 Cuma

Beşiktaş'taki Belirsizlik


Sezona "Feda" parolasıyla başlanınca ve yalnızca Mehmet Akgün, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup transferleri gelince, hazırlık maçlarında da A takım oyuncularından çok A2 takımından gençler oynayınca Beşiktaş taraftarı da bu seneyi akıllarında feda etmeye hazırlanıyordu.

Ancak hazırlık maçlarındaki gençlerin performansı, Oğuzhan ve Olcay'ın parlaması ile sanki bir şeyler olacakmış gibi gözüktü. Ardından Uğur Boral, Escude ve McGregor takıma katıldı ki bu 3 isim gerçekten de direk takıma adapte olabilecek isimler. Özellikle Escude çok yerinde bir transfer.

Hazırlık maçlarındaki görüntü ve yapılan transferler Beşiktaş'ın 4-4-1-1 ya da 4-4-2 oynayacağı yönündeydi. Samet Aybaba'nın Quaresma ve Simao'yu ısrarla göndermek istemesinin nedeni de maddi şartların yanında sistemdir. Bu doğrultuda da Beşiktaş'a bir sağ kanat, bir sol kanat ve bir de forvet lazımdı. Ancak Beşiktaş transfer komitesi Samet Aybaba'dan bağımsız bir görüntü içinde.

Önce Samet Aybaba'nın takımda düşünmediğini söylediği Holosko feda politikasıyla birlikte takımda kaldı. Ekonomik dengeyi kurmak isteyen Samet Aybaba da bu doğrultuda sağ kanat transferinden vazgeçmiş oldu. Sol kanat için Drenthe ismiyle görüşüldü ki tam bu sistemin oyuncusuydu. Üstelik böylece Olcay daha yatkın olduğu sağ kanada geçebilecekti. Bu sefer de Almeida'nın gitmek istemesi ve Mustafa'nın uzun süreli sakatlığı buna engel oldu. Yine ekonomik denge düşünülerek Drenthe transferi kapandı ve hızlı bir yabancı forvet arayışına girdi Beşiktaş. Daha sonra Batuhan kiralandı. Nene, Sezer Öztürk ve Gökhan Süzen isimleri gündeme geldi. Her şeye rağmen bu 3 oyuncu takıma katılabilseydi gerçekten de müthiş bir çehre yakalanabilirdi. Ama hiç biri olmadı ve Beşiktaş dar bir rotasyonda kaldı. Benim için Samet Aybaba değil ama Beşiktaş transfer komitesi sınıfta kaldı. Ben bu transferlerin son güne bırakılmasa rahat bir şekilde gerçekleştirilebileceği görüşündeydim.

Mehmet Ayhan'ın Beşiktaş ile ilgili çok güzel bir yorumu vardı. "Birlik olup, haydi hep beraber birşeyler yapalım havasındalar" diye. Katılıyorum bu yoruma ve dışarıdan bir gözle bakıldığında da güzel bir tablo. Filmlerde fakir ama mutlu sıcak aile ortamı olur ya hani, o durumdalar işte ve bu da başarılı olmaları için gereken tek şey.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder