30 Eylül 2012 Pazar

Beşiktaş-Anadolu Efes


Maçı Dorukcan Duyan ile birlikte canlı olarak izleme şansı buldum. Efes Farmar-Vujacic-Gordon-Semih-Kerem 5iyle başladı maça. Beşiktaş ise Jerrels-Serhat-Cristopher-Cevher-Vidmar 5lisiyle sahadaydı.

İlk 6.5 dakika Oktay Mahmuti'nin hiç oyuncu değişikliği yapmaması en garipsediğim olaydı. Üstelik Farmar ve Vujacic ikilisinden de beklediği katkıyı alamamasına rağmen. Beşiktaş ise Tutku ve Serhat ikilisiyle ayakta kaldı ilk periyotta.

Efes'in mağlubiyetinin ise birkaç önemli etmenin sonucundaydı.

- Farmar son çeyreğe kadar çok etkisizdi. Oyunların çoğunu kullanamadı ve takımı yönetemedi.
- Farmar'ın yanında Vujacic de ilk devrede etkisizdi.
- Doğuş oyuna girdi mi göremedim. Özellikle 2. çeyrekte Beşiktaş hücumda etkiliyken Doğuş-Sinan ikilisiyle  tam saha baskı yapılıp, hücumda pota altında Kerem-Semih üstünlüğüyle sayılar bulunabilirdi.
- Doğuş için söylediklerim Ermal Kuqo için de geçerli.
- Kerem Tunçeri keza yine etkili olamayan isimlerden. Birkan Batuk da tecrübesiz kalınca Efes oyun kurmakta sıkıntı çekti.
- Kerem Gönlüm pota altında etkiliydi. Ancak Barac aynı katkıyı sağlayamayınca Kerem de yoruldu pota altında.
- 2. çeyreği 1, 3. çeyreği 2 faulle tamamladı Efes. Bunu amatör takımlar bile yapmaz. Özellikle geride olan bir takım hiç yapmaz. Faul yapıp rakibi tekrardan kenara itmek yerine, kolay hücumlar yapılmasına izin verdiler.
- Kaçan birçok faul atışı farkın kapatılamamasındaki en büyük faktördü.



Açıkçası doğruyu söylemek gerekirse Beşiktaş'ı sezon öncesi biraz hafife almışım. Ancak Jerrels her maç bugünkü kadar faydalı olmaz, Beşiktaş taraftarı buna kendini şimdiden hazırlasın. Serhat Çetin-Muratcan Güler rotasyonu ise bugün izlediğim kadarıyla 2 numara pozisyonun için çok iyi kıvamda. İkisi de benzer özelliklerde oyuncular olduğu için saha içi devamlılığı bu bölge için maksimum seviyede neredeyse. Tutku yıllanmış şarap gibi. Bugünkü galibiyette bana göre en büyük pay onun Beşiktaş adına, özellikle 2. çeyrekte farkın açılmasında müthiş rol oynadı.

Patrick Cristopher için sezon öncesi takımı tek başına götürürse Beşiktaş birşeyler yapar kıvamında konuşuluyordu. Ancak bugün gördüğüm kadarıyla Cristopher takımın bir parçası ve gerektiğinde de sorumluluk alıyor. Dasic ve Markota hakkında pek bir bilgim olmadığını söylemiştim daha önce. Dasic bugün çok faydalı oldu. Sayı katkısının yanında ribaundlarda da 5 numaraya büyük yardım etti. Ancak Markota felaketti. Özellikle 3. çeyrekteki saçma tercihleriyle Efes'i oyuna ortak etti.



Bugün Beşiktaş Efes'i değil, Erman Kunter Oktay Mahmuti'yi yendi. Oktay Mahmuti'nin takımını iyi harmanlayamadığı görüşündeyim, biraz daha rotasyon sağlayabilirdi, bunu yapacak geniş bir kadro var elinde. Erman Kunter ise her hamleyi akıllıca yaptı, Markota'yı oyunda biraz daha az tutabilirdi gerçi. Yine de benim için en büyük favori hala Anadolu Efes. Bu kadar kaliteli oyuncular bir daha aynı gün bu kadar kötü oynarlar mı soru işareti.

Son olarak Beşiktaş'ı tabi ki kutlarım. Söylediğimin aksine diğer 3 takımdan bir adım geride olmadıkları görüündeyim artık. Eurolegue Final-Four kıvamında bir şampiyonluk dörtlümüz var, müthiş bir lig bizi bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder