28 Eylül 2012 Cuma

Orduspor 2 0 Galatasaray

Kazanan takımı tebrik etmekle başlamak bu maç için en doğru şey olur.Çok dikkatliydi Ordu,konsantrasyonları tavan durumdaydı. Maça net hazırlanmışlardı.Takım olarak çok güçlüler fiziken şu an ligin ilk üçü içindelerdir.İyi bir savunma anlayışları var,savunmayı takım olarak yapıyorlar.Bugün iki kanat oyuncusu da beklere iyi yardım etti.Sadece hücuma çıkmak için beklemediler.Diğer Anadolu takımları işte bunu yapamadığı için büyüyemiyorlar.Tabi burada Ordu'nun ileride ki forvet 3'lüsü de herkeste yok o da ayrı bir mevzu.Bir savunma takımı için ileride bulduklarını atacak bir forvet hattı var.Savunma için tek söylenecek handikap çok kalenin önünde o hattı kuruyorlar.Bugün Burak atamadı ama bir gün gelir başkası atar.Onun dışında Cuper takımını çok iyi  tanımış,sahip olduğu oyuncuların profilini çok iyi çıkarmış.Oyunu bugün hiç geniş alana yayılmadan oynadı Ordu,eğer oynansaydı İbrahim Kaş zor anlar yaşayacak isimlerin başında geliyordu.Aynı zamanda karşı takımı da iyi analiz etmiş onu ayırıyorum.


Galatasaray'a gelecek olursak maddeler halinde sıralamak istiyorum.

-Artık şu ucuz penaltı alma yollarını bırakalım.Eboue bunu çok yapmaya çalışıyor,sonra dönüşü gol oluyor.Cris orada hatalı ona aşağıda değinecez.
-Elmander neden çıktı anlamadım .Umut-Burak-Selçuk organizasyonu bu maçta işlemeyecekti zaten.Bu değişikliği başka hangi nedenle yaptı diye düşünüyorum kendi kendime.Evet biraz tempo geldi Umut girdikten sonra ama bence Elmander-Umut daha iyi olabilirdi.
-Cris fiziken çok kötü,ayrıca tahmin ettiğimden ağır yaş sanki fazla mı etkiliyor,umarım öyle olmaz kendini çabuk toparlar.İkinci gol  ağır oluşun  en büyük göstergesi.Hakan kanattan gene  sıfır yardımla oynadı ve o kanat gene patladı.Uğur Meleke maç önü yayında Cris,Hakan Balta,Amrabat 'dan olcak L bu maçı çok etkileyecek demişti doğru demiş.
-Melo,Melo,Melo desek yeterli olur anlayan anlar.
-Güven iyidir ama dozajı kaçınca sonuçlar biraz ağır olabiliyor.
-Hamit eğer sakatlanmasaydı oyun daha dengede gidebilirdi.Aydın girince takımın düzeni bozuldu.Zaten Aydın'da savunma mı hücum mu ikisinin arasında kaldı.

Beşiktaş maçından sonra da ders çıkarılmalı demiştim,bu maç yazılı öncesi son günler.Artık maç temposu giderek artacak dikkatli olmak gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder