1 Eylül 2012 Cumartesi

Di Matteo Amacın Ne ?


İtalyan teknik adam geçen sezon Andre Villas Boas'ın yardımcısı olarak gelmişti. Art arda gelen başarısız sonuçlar sonrasında AVB'nin gönderilmesinin ardından da koltuğa oturdu. 3-1'in rövanşında Napoli'yı 4-1 ile geçerek önce "geçici teknik direktör" koltuğunu devraldı. Daha sonra FA Cup ve bildiğiniz üzere Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile birlikte de bu sezonki sözleşmesini perçinlemiş oldu.

Community Shield'de Manchester City'e 3-2 yenildi Chelsea. 10 kişi kaldı yoksa öyle olmazdı denildi. Sonra ligde üçte üç geldi. Bak takım iyi denildi. Son olarak dünkü maç, Atletico Madrid iyi bir takım evet. 2 sezon önce de İnter'i yenmişlerdi Süper Kupa'da. Yenilmek olabilir, futbolun içinde olan şeyler bunlar. Ancak sahadaki oyun akılalmazdı.

Aslında benim değinmek istediğim konu bu değildi. Bu yazıyı dün Chelsea 4-0 kazansa da yazacaktım. Şu görüşteyim ki Di Matteo kadro kurmasını bilmiyor. 4 kulvarda yarışacak bir takım Chelsea. Bir takımın en dinamik olması gereken yeri olan orta sahasında ise Ramires, Mikel ve 34'lük Lampard'dan başka isim yok. Yok değil var da istenmiyor. Essien'in Real Madrid'e gittiği bugün açıklandı. Meireles'in de takımda istenmediği ve hatta Fenerbahçe ile görüştüğü söylentileri de var. Üstelik Meireles geçen sezon 50den fazla maça çıkmış bu takımın önemli parçalarından birisi.


Gelelim hücum hattına, geçen sezon seni şampiyon yapan Drogba'yı gönderdin. Anlarım yaşı ilerlemiş bir oyuncu. Ancak yerine bir adam almamak da neyin nesi? Üstelik bir de Sturridge'in Liverpool'a kiralanması gündemde. Hücum hattında Torres'ten başka alternatif yok. Alternatifi olmayan oyuncu da Chelsea'nın Guizası denilen oyuncu.(Bu sezon eski haline dönmüş bir görüntü verse de.)

Kısacası ben Di Matteo'nun ne yapmak istediğini anlamadım. 4-1-5-0 mı oynatmak istiyor acaba diye düşünüyorum bazen. Bir bildiği vardır diyip sezonun ilerlemesini beklemekten başka şansımız yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder